Het koor

Jongerenkoor Jedaja is in 2014 voortgekomen uit een Hersteld Hervormd gelegenheidskoor dat voor een éénmalige uitvoering was opgericht. Na deze uitvoering bleek dat er veel interesse was om verder te gaan als koor. Na verloop van tijd kwam Jongerenkoor Jedaja tot stand, dat inmiddels een interkerkelijk jongerenkoor is geworden. Het koor bestaat uit circa 50 leden tussen de 15 en 35 jaar. Jedaja staat onder leiding van de ervaren dirigent Ron van Ommen. Zijn zoon, tenor Arne van Ommen, wordt tijdens concerten regelmatig als solist ingezet.

Het koor repeteert één keer in de twee weken op woensdagavond in de Maranathakerk te Nieuw-Lekkerland en zingt een breed repertoire van psalmen en geestelijke liederen.

Martijn Kooijman is als koor organist aan Jedaja verbonden, terwijl Jan Rozendaal het koor tijdens concerten begeleidt.

Ron van Ommen

Dirigent

Ron is geboren in 1965 te Rotterdam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij orgelles aan de muziekschool te Capelle a/d IJssel. Daarna volgde hij enkele jaren orgellessen bij Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatieles kreeg.

Ron heeft aan vele zang- en orgelavonden zijn medewerking als organist verleend. Als dirigent is Ron naast Jongerenkoor Jedaja ook verbonden aan mannenkoor De Lofzang uit Goes het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland en het Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard.

Martijn Kooijman

Koor organist

Op 7 januari 1984 werd Martijn te Utrecht geboren. Snel daarna verhuisde het gezin Kooijman naar Katwijk. Toen Martijn zes jaar was, kocht zijn vader voor hem een keyboard. Met behulp van cijferakkoorden kon hij hierop spelen. Echter al snel ging hij orgelles nemen bij de oud-kerkorganist de heer Hoek, 80 jaar oud, maar heel bekwaam en een streng leermeester.

Enkele jaren later volgde hij orgelles bij Hendrik-Jan Colijn. Hij werd organist in de schoolklas en op de zondagsschool. Ook werd hij gevraagd voor de Hervormde evangelisatiediensten. Toen de familie Kooijman verhuisde naar Goes, volgde hij lessen bij Johan Nijsse en Arno van Wijk. Inmiddels begeleidt Martijn alweer een aantal jaren de zondagse erediensten in de Sionkerk te Goes. Daarnaast is Martijn vaste begeleider van het kinderkoor Jong Asaf te Goes en Mannenkoor de Lofzang te Goes

Per 18-09-2019 is hij officieel als organist verbonden aan Jongerenkoor Jedaja te Nieuw-Lekkerland.

Jan Rozendaal

Uitvoerings organist

Jan Rozendaal werd op 18 september 1984 geboren. Al jong bleek zijn interesse voor het orgel: op twaalfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de samenzang tijdens de kerkdiensten. Na de eerste beginselen min of meer zichzelf bijgebracht te hebben, ontving hij les van onder andere Arjan Versluis, Jan Bonefaas (improvisatie), Everhard Zwart (literatuur en koraalkunst) en Peter Eilander. Verder volgde hij enkele lessen bij Martin Zonnenberg voor compositie. Momenteel studeert hij bij Bas de Vroome.


Kijk voor meer info op:

www.janrozendaal.nl

Bestuur Jongerenkoor Jedaja

Algehele leiding

1e Voorzitter: Jan-Willem van der Linden

2e Voorzitter: Arne van Ommen

1e Secretaris: Miranda de Jong

2e Secretaris: Sigrid Hak

1e Penningmeester: Saskia de Jong

2e Penningmeester: Jannette den Ouden

Bibliothecaris/Algemeen Adjunct: Lenneke de Jong

Email adres algemeen: [email protected]


Email adres voorzitter:

[email protected]


Email adres CD bestellen:

[email protected]

Waarom voor ons kiezen?

Jongerenkoor Jedaja is een gezellig interkerkelijk jongerenkoor waarbij de lof en de eer aan God centraal staat.


Jongerenkoor Jedaja is een Jongerenkoor waarbij iedereen welkom is.

Alle jongeren tussen de 15 en 35 jaar worden van harte uitgenodigd om bij ons te komen zingen! Je moet hiervoor wel de statuten van ons koor ondertekenen. Deze zijn hieronder te downloaden. 

Download statuten

Privacy- en toestemmingsverklaring 

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden!


Ben je nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of kom een keertje kijken op een repetitieavond! 

0