Het koor

Jongerenkoor Jedaja is in 2014 voortgekomen uit een Hersteld Hervormd gelegenheidskoor dat voor een éénmalige uitvoering was opgericht. Na deze uitvoering bleek dat er veel interesse was om verder te gaan als koor. Na verloop van tijd kwam Jongerenkoor Jedaja tot stand, dat inmiddels een interkerkelijk jongerenkoor is geworden. Het koor bestaat uit circa 50 leden tussen de 15 en 35 jaar. Jedaja stond tot 2021 onder leiding van de ervaren dirigent Ron van Ommen. Zijn zoon, tenor Arne van Ommen, wordt tijdens concerten regelmatig als solist ingezet.

Sinds half 2021 heeft Henric van Ommen de muzikale leiding over Jedaja. Het koor repeteert één keer in de twee weken op woensdagavond in de Maranathakerk te Nieuw-Lekkerland en zingt een breed repertoire van psalmen en geestelijke liederen.

Ron van Ommen is als organist verbonden aan ons koor en begelid ons tijdens de repetities en de uitvoeringen.

Ron van Ommen

Organist

Ron is geboren in 1965 te Rotterdam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij orgelles aan de muziekschool te Capelle a/d IJssel. Daarna volgde hij enkele jaren orgellessen bij Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatieles kreeg.

Ron heeft aan vele zang- en orgelavonden zijn medewerking als organist verleend. Als dirigent is Ron verbonden aan mannenkoor De Lofzang uit Goes het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland en het Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard.

Henric van Ommen

Dirigent


Bestuur Jongerenkoor Jedaja

Algehele leiding

1e Voorzitter: Jan-Willem van der Linden

2e Voorzitter: Arne van Ommen

1e Secretaris: Miranda de Jong

2e Secretaris: Sigrid Hak

1e Penningmeester: Saskia de Jong

2e Penningmeester: Jannette den Ouden

Bibliothecaris/Algemeen Adjunct: Lenneke de Jong

Email adres algemeen: [email protected]


Email adres voorzitter:

[email protected]


Email adres CD bestellen:

[email protected]

Waarom voor ons kiezen?

Jongerenkoor Jedaja is een gezellig interkerkelijk jongerenkoor waarbij de lof en de eer aan God centraal staat.


Jongerenkoor Jedaja is een Jongerenkoor waarbij iedereen welkom is.

Alle jongeren tussen de 15 en 35 jaar worden van harte uitgenodigd om bij ons te komen zingen! Je moet hiervoor wel de statuten van ons koor ondertekenen. Deze zijn hieronder te downloaden. 

Download statuten

Privacy- en toestemmingsverklaring 

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden!


Ben je nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of kom een keertje kijken op een repetitieavond!